Spinndag i Märsta Forum

Spinndagen i Märsta lördagen den 23 mars lockade 15 spinnentusiaster, både nybörjare och vana. Som vanligt var det några som spann ull och några som spann lin. Erfarenheter och tips utbyttes. Birgitta hade tagit med några olika sländor att visa och prova. Flertalet av dem har hon tillverkat själv. Med lite klurighet kan en slända tillverkas av t ex av en grantopp eller genom att sätta en pinne i en skiva från en björkstam. Det viktiga är att det är en pinne med en sorts krok i toppen och en tyngd längst ner som är lagom tung och ger bra snurr. Hur den ser ut spelar ingen roll.

De fina sländorna placerades för fotografering på en vacker dörrmatta som en av deltagarna vävt och tagit med för att visa. Mattan är vävd i glesrips med inslag av egenspunnet tjockt 2-trådigt lingarn. Fantastiskt vacker och att den legat innanför dörren ett bra tag syntes inte ett spår av. Lin är tåligt!Så bra att få inspiration till vad det går att göra av det egenspunna lingarnet.

Mer lingarn spunnet. tvinnat och upplindat på härvträ. Garn till ny matta eller något annat projekt.

Efter ett antal timmar vid spinnrocken och trevlig samvaro är spolen full med fint lingarn, lagom till det är dags att packa ihop och åka hem.