Rundor i Sigtuna och Odensala

Några aktiviteter blev det för föreningen under sensommaren.

Föreningen deltog i Sigtuna Möte som i år blev en Mötesrunda 28-29 augusti. Föreningen visade linberedning och hade lite försäljning i Viby by. Det kom många intresserade.

Odensala Konst- och hantverksförening firar 20-årsjubileum i år. I våras gick det inte att genomföra den vanliga Vårrundan men efter sommaren, när pandemirestriktionerna lättat något, kunde man arrangera en Höstrunda 4-5 september. Linodlarföreningen var med på rundan och hade öppen verkstad. Det kom en lagom ström av besökare båda dagarna och flera av dem var deltagare i ”1kvm lin” som ville se hur beredning går till innan de själva kommit så långt med sitt lin. På söndagen hade en liten grupp som odlat lin i sommar bokat in sig för ett eget studiebesök med föredrag om linodling och beredning av vår Eva Anderson innan vi öppnade för rundan. Lin bereddes också och även hampa som en deltagare tagit med sig provades. Spännande att se skillnaden.

I föreningslokalen var det försäljning av linprodukter och återbrukslinne. Utställningen för året visade dockor och gosedjur, gamla och nya, i hemsydda kläder och de hade flertalet fått redskap med anknytning till linberedning och omhändertagande av linfibern i spinning och vävning. Ute visades linberedning och spinning på rock och slända.