Linodlarföreningen på Skånelaholms slott – ”Lin blir gull”

20170806_145440 På Skånelaholms slott, strax norr om Upplands-Väsby vid sjön Fysingen, visas under sommaren och fram till den 30 september utställningen ”Lin blir gull – om slöjdade linfästen som blev kärleksgåvor. Ett stort antal av  linfästen ur samlingarna av allmogeföremål visas, riktiga konstverk.  Processen att bereda fram linfibern visas också. Lin i olika beredningsstadier visas tillsammans med gamla handredskap för beredning ur slottets samlingar. Linodlarföreningen, genom ordförande Eva Anderson, har varit sakkunnig vid sammanställning av utställningen och tillhandahållit linet.

Under lördagen den 5:e och söndagen den 6:e augusti var föreningen på plats och visade linberedning i vagnslidret och på söndagen var föreningens medlemmar speciellt inbjudna till visning av slottet och på eftermiddagen höll Eva Anderson ett föredrag om lin.

20170806_133712_001

Skånelaholms slott ägs idag och förvaltas av Vitterhetsakademien. För mer information om slottet, öppettider och vägvisning se www.vitterhetsakad.se.