Höstmöte lördagen 9 november

Höstmötet startade i konsthallen i Marabouparken i Sundbyberg. Den guidade visningen inleddes av vår guide med att berätta om Marabous etablering i Sundbyberg i början av 1900-talet och hur företaget växte och dess omsorg om sina anställda. Mycket intressant. Därefter  visning och information om konstnären Hilding Linnqvist tavlor samt  introduktion till Liv Bugges video-utställning Let the Tail Talk.

 Efter besöket på konstutställningen blev det en kort promenad till Gubbverkstan, en snickeriverkstad dit pensionärer i Sundbyberg är välkomna att komma till för att umgås och snickra. Verkstaden drivs som en ideell förening. Den är fantastiskt utrustad med alla tänkbara maskiner. I Gubbverkstan bjöd linodlarföreningen på kaffe med dopp och sedan var det dags för presentation av resultatet och prisutdelning i linrötningstävlingen 2019.

Tävlingslinet uppdukat, tävlingsjuryn presenterar resultatet, priserna.

Årets tävling blev mycket jämn. Det skiljde bara 1 poäng poäng mellan vinnaren och 2:a platsen och ytterligare 1 poäng till 3:e platsen som delades av 2 deltagare.  Den som lyckats bäst med rötningen var Lisbeth som hade dubbelrötat sitt tävlingslin, först rötat på marken och avslutat med att lägga linet i vatten några dagar.

Glad vinnare av rötningstävlingen 2019