Linodlingscirkeln – Träff 3 (av 5)

Föreningslokalen Hov 101, Odensala, Märsta

Linet börjar bli dags att skörda och vi tittar på föreningens film nr 4 och diskuterar ryckning och torkning.  Vi lägger ut lin för rötning och diskuterar vad vi kan använda linet till som vi odlat förutom att bereda fram fibern. Birgitta Törnhage visar exempel och vi provar på att tillverka enkla prydnader av linhalm. … Fortsätt läsa Linodlingscirkeln – Träff 3 (av 5)

Linodlingscirkeln – Träff 4 (av 5)

Föreningslokalen Hov 101, Odensala, Märsta

Linet har torkat. Vi tittar på film nr 5 och talar om hur man repar och rensar frön från de torkade frökapslarna. Maria Ingvarsson ger praktiska tips om förvaring och Eva Anderson berättar om borttagning av fläckar, tvätt och skötsel av linnedukar. Mer information om Odlingscirkeln, anmälan och kostnad, i programbladet.

Linodlingscirkeln – Träff 5 (av 5) – Avslutning

Föreningslokalen Hov 101, Odensala, Märsta

Dags för rötning och beredning av linet. Vi ser filmerna 6 och 7 som beskriver det. Rötningsresultat från tidigare linrötningstävlingar visas och vi diskuterar varför resultatet kan bli så olika eller lika. Helen Hjärpe visar hur man spinner och Mariana Eriksson och Kerstin Lovallius berättar om sin bok "Bärbart". Mer information om Odlingscirkeln, anmälan och … Fortsätt läsa Linodlingscirkeln – Träff 5 (av 5) – Avslutning

Spinndag i Forum, Märsta

Forum Märsta Stockhplmsvägen 25, Märsta

Vi sitter i Stora mötesrummet i Forum och spinner. Ta med eget material och egna redskap. För den som saknar finns att låna. Anmäl deltagande till Birgitta, birgitta.tornhage@gmail.com. Ta med egen fikakorg!

Höstmöte

Resultatet av linrötningstävlingen 2024 presenteras. Övrigt program och plats är ännu inte fastställt. Meddelas per mejl till medlemmarna och på hemsidan.